$siteTitle

Turvallisesti yhdessä

Keskiajalla piinasi rutto ja muut kulkutaudit, nyt riesanamme on korona. Olemme huomioineet pandemian, jotta vierailijat voisivat tuntea olonsa turvalliseksi ja pöpöt karttaisivat tilaisuuttamme.

Edellisen kerran Helsingan keskiaikapäivä järjestettiin livetapahtumana elokuussa 2019. Silloin aikamatkasta keskiaikaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja Pappilan puistossa nautti 11 000 kävijää. Tällä kertaa tuomme väljyyttä tapahtumaan levittämällä keskiaikapäivän toiminnot entistä laajemmalle alueelle. Tapahtumaan on myös pakollinen ennakkoilmoittautuminen.

Ennakkoilmoittautuminen vuoden 2021 tapahtumaan (14.8.) alkaa ti 10.8. klo 12.00 sivulla www.helsinga.fi.

Ennakkoilmoittautumisella rajoitamme osanottajamäärää ja porrastamme kävijöiden tulon tasaisesti pitkin päivää. Ennakkoilmoittautumisesta huolimatta tapahtuma on kaikille ilmainen.

Pyydämme kaikkia vierailijoita käyttämään kasvomaskia, sillä vallitseva koronavariantti saattaa levitä myös ulkoilmassa.

Kehotamme kaikkia Helsingan keskiaikapäivässä toimimaan vastuullisesti ja huomioimaan kanssavierailijat. Huolehdi seuraavista asioista:

  • pidä miekanmitan etäisyys kanssakulkijoihin. Jos omaa miekkaa ei ole mukana, on noin kahden metrin väli tiettävästi turvallinen.

  • yskänpuuskan sattuessa höngi viitan liepeeseen tai niistä esiliinan helmaan.

  • pese käsiä ahkerasti tai valele kouria taikaliemellä nimeltä käsidesi. Sitä on tarjolla keskiaikapäivässä. Myös oman liemen käyttäminen on suotavaa.

Ethän tule paikalle, mikäli tunnet itsesi sairaaksi. Tervetuloa aikamatkalle Helsingan keskiaikapäivään!

Helsinga on Facebook Helsinga on Youtube Helsinga on Instagram